Productomschrijving
Zeekraal is een zeegroente afkomstig uit Zeeland. Zeekraal heeft een heerlijke zilte smaak. U kunt zeekraal combineren met allerlei vissoorten, salades en pastagerechten. Zeekraal is een zachte, knapperige zeegroente met een licht zoute smaak. In Nederland misschien minder bekend maar vrijwel iedereen is positief over deze relatief nieuwe buisvormige groente. De zeekraal groeit vooral in een rijke organische bodem met veel stikstof. Zeekraal wordt in het voorjaar gepoot en in het najaar geoogst. Bij oogst zijn de planten ongeveer 15 centimeter hoog. Omdat men de zeekraal constant wil laten groeien wordt alleen de bovenste 10 centimeter geoogst.
Voor het bereiden van de zeekraal verwijder je allereerst de houtachtige delen waarna je de groente snel in stromend koud water wast. Zeekraal kan bereid worden door het enkele minuten te blancheren of het te roerbakken met ui. Lekkere combinaties met zeekraal zijn bijvoorbeeld garnalen op een bedje van gekookte zeekraal of een salade van zeekraal met kerstomaatjes en mozzarella.