Tonijnfilet

 (200 gram)
€ 9,50
Productomschrijving
Tonijn is een smaakvolle vissoort met een herkenbare scherpe smaak. Tonijnfilet is perfect om te grillen, te bakken en is rauw te gebruiken in sushigerechten. De tonijn is een razendsnelle zwemmer en kan zonder moeite snelheden bereiken van 75 km/h. Dit komt door zijn slanke vorm, aerodynamische vorm. Tonijn leeft in de Atlantische Oceaan, de Grote Oceaan en de Middellandse Zee. In de lente komt tonijn ook in de Noordzee voor omdat het water dan ook hier opwarmt. Een tonijn voedt zichzelf met andere levende organismen in de zee, waar o.a. inktvis, haring en makreel onder valt. Een tonijn heeft een gemiddelde lengte van anderhalf tot twee meter en weegt gemiddeld rond de veertig kilo.

In tegenstelling tot veel andere vissoorten heeft de tonijn een roze in plaats van witte kleur vlees. Er zijn talrijke manieren om tonijn te eten, waaronder als salade tijdens de lunch op bijvoorbeeld een broodje. Als diner is tonijn te bakken, grillen of in de oven te bereiden in folie. Tonijn als diner is te combineren met rucola sla of als onderdeel van en pasta. Als wijntip bij deze vettige vis adviseren wij een droge rode, witte of rosé wijn.

Informatie over Tonijnfilet

Vissoort: Tonijn

Tonijnfilet wordt geleverd per 200 gram.
Niet op voorraad.
tonijnfilet
Schrijf een beoordeling
Algemene beoordeling:
Beoordelingen
  • Door M. Bos op 12-03-15

    Erg lekkere en verse vis. Gebruikt om nigiri sushi van te maken. Enige kritiek is dat het lastig is om de plakjes breed genoeg te snijden omdat het stuk vis niet heel dik is, als je heel schuin snijdt dan lukt het wel, maar wel lastig.

  • Door Sushi op 04-09-14

    Mijn viswinkel was aan het einde van iedere dag bijna uitverkocht. Daarom kocht ik deze tonijn online. Kwaliteit goed, lekker voor sushi.