Productomschrijving
Surimi is in tegenstelling tot wat veel mensen denken witvis en dus geen krab. De smaak van surimi lijkt op die van krab. Daarom wordt surimi vaak gebruikt als goedkoper alternatief voor krab. Surimi flakes zijn afkomstig van de witvis. Dit is in tegenstelling tot wat veel mensen denken dus geen krab. Vaak wordt de blauwe wijting, een kabeljauwachtige, gebruikt voor surimi. Deze vis wordt ook vaak verwerkt tot bijvoorbeeld kibbeling. Surimi is afkomstig uit Japan en is eigenlijk een pasta gemaakt van de filet van witvis die vervolgens verwerkt wordt tot staafjes of vlokken van een gelatine-achtige pasta. Surimi is het meest gangbare alternatief op de stukken duurdere krab en lijkt hier in smaak dan ook erg op. De surimi wordt in Japan bijvoorbeeld gegeten als deel van sushi.
Surimi kan deel zijn van verschillende gerechten. Sushi werd eerder al genoemd, maar ook in de pasta doen de surimi flakes het goed. Een andere mogelijkheid is een salade: surimi gaat zeer goed samen met de smaak van sla en een frisse dressing. Surimi kan zelfs als tussendoortje genuttigd worden, eventueel door deze te dippen in bijvoorbeeld een sojasaus. De mogelijkheden zijn eindeloos!