Schol (panklaar)

 (350 gram)
€ 4,79
Productomschrijving
Schol behoort tot de platvissen. Deze schol is panklaar dus kan zo uw pan in. Zo bereidt u in korte tijd een heerlijke vis. De schol is een ruitvormige vis die tot de scholachtigen wordt gerekend. Een schol leeft vooral in de Atlantische Oceaan, maar komt ook veel voor in de Noordzee, de Oostzee en het westelijke deel van de Middellandse Zee. Schol wordt gevangen op de bodem in relatief ondiepe wateren dicht bij de kust. De schol is dan ook een van de meest gevangen vissen in de Noordzee. Bij vangst is de schol ongeveer 25 tot 60 centimeter lang, afhankelijk van de leeftijd. Volwassen schollen kunnen meer dan 20 jaar oud worden en een lengte van wel 100 centimeter bereiken.

Schol heeft een vrij neutrale vissmaak en wordt panklaar verkocht. Een echt lekkere schol wordt bereid met paneermeel en vervolgens gefrituurd. Om de schol helemaal af te maken voeg je wat gesnipperde peterselie en partjes citroen aan de schol toe. Ook lekker is een gefrituurde of gebakken schol met basilicumsaus. Als wijntip bij schol is Riesling (Elzaswijn) aan te raden. Vraag naar deze frisse wijn bij de wijnspeciaalzaak.

Informatie over Schol (panklaar)

Vissoort:

Panklare schol wordt geleverd per 350 gram.
Niet op voorraad.
schol groot
Schrijf een beoordeling
Algemene beoordeling:
Beoordelingen
  • Door Inge op 04-09-14

    Gevraagd om een beoordeling te schrijven dus bij deze. Ik was vrij sceptisch over het bestellen van online vis. Echter is het me goed bevallen. Goede kwaliteit en gekoeld geleverd.