Recept: zalmfilet met gewokte groentes en cashewnoten

Bereidingstijd: 20 tot 30 minuten

Aantal personen: 4 personen

Energie: 490 kCal | 2060 kJ

Ingrediënten:

  • 500 gram zalmfilet
  • 200 gram tuinbonen
  • 250 gram broccoli, in roosjes
  • 200 gram schoongemaakte peultjes of sugersnaps
  • Versgemalen peper en zout
  • Sap en rasp van een halve citroen
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 75 gram cashewnoten

Wat heb ik nog meer nodig?

  • Wok
  • Pan
  • Zeef
  • 4 borden

Bereiding

Check van te voren of u alle ingrediënten in huis heeft. Heeft u dit gecheckt? Dan kunt u beginnen.

Pak de zalmfilet erbij. Als de zalmfilet uit de diepvries komt, laat deze dan eerste ontdooien. Snijd de zalm vervolgens in blokjes van 5 centimeter en dep deze blokjes droog met keukenpapier. Bestrooi de zalmfilet vervolgens met peper en zout.

Pak nu de tuinbonen en broccoli erbij. Kook deze 5 minuten lang en voeg hier na 2 minuten de peultjes of sugarsnaps toe. Als u hiermee klaar bent, kunt u de groenten in een zeef doen en vervolgens laten afkoelen onder koud water. Daarna laat u ze uitlekken.

Verhit nu één eetlepel olie in de wok. U kunt de cashewnoten in deze wok roosteren. Als ze geroosterd zijn, kunt u ze uit de pan scheppen. Voeg hierna 2 eetlepels olie toe. Schep de blokjes zalmfilet, de knoflook en citroenrasp erdoorheen. Als u dit gedaan heeft, kunt u dit roerbakken. Doe dit 3 minuten lang. Schep hierna de groenten erdoor en breng de peper, zout en citroensap aan naar eigen smaak. Hoe veel u hiervan toevoegt, mag u dus zelf bepalen. U kunt het gerecht bestrooien met de cashewnoten en u bent klaar. Schep nu het eten verdeeld over 4 borden op. U kunt de borden serveren en kunt genieten van de maaltijd.

Serveertip:

Om de zalm met groene groenten uit de wok nog completer te maken, kunt u rijst of tagliatelle toevoegen. Dit smaakt ontzettend lekker bij het gerecht en maakt het gerecht in geheel compleet af. Als u zelf van wat pittiger eten houdt, kunt u de roerbakolie of chiliolie toevoegen. Dit zorgt voor een wat pittigere smaak.

Bron:

Nederlands Visbureau