Recept: witte bonen met tonijn

Er bestaan heel veel kleine gerechtjes op basis van vis die perfect dienst kunnen doen als voorgerecht. Vaak betreft het dan gerechtjes op basis van populaire vis als zalm en kabeljauw, maar uiteraard kunt u er ook voor kiezen om gebruik te maken van een andere vis. In dit recept gebruiken we tonijn als basis. U kunt er voor kiezen om tonijn uit blik te gebruiken, maar u kunt eveneens een tonijnfilet kopen en deze gebruiken.

Ingrediënten

Vooraleer we kunnen beginnen met het bereiden van het gerechtje dient u een aantal ingrediënten in huis te halen. Let op, we hebben de ingrediënten onderverdeeld in twee categorieën, namelijk de ingrediënten die nodig zijn voor het gerecht op zich en deze die in huis moeten worden gehaald voor het bereiden van de dressing.

Ingrediënten voor het gerecht

  • 1 groot blik witte bonen (rekening houdend met een gewicht van ongeveer 500 gram
  • 2 blikken Deepblue tonijn (of eventueel tonijnfilet indien u dat wenst)
  • 2 tomaten, ontdaan van de zaadjes en in blokjes gesneden
  • Een halve komkommer, in kleine blokjes gesneden
  • 2 hardgekookte eieren (fijngehakt)
  • 4 aardappelen (in blokjes gesneden)

Ingrediënten voor de dressing

  • Een halve ajuin die is fijngesnipperd
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 kl mosterd
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel appelazijn
  • Peper

Bereiding

U neemt de witte bonen, de tonijn, de blokjes tomaat, blokjes komkommer, de fijngehakte eieren en de blokjes aardappelen, u snijdt ze in kleine stukjes en doet ze in verschillende kommetjes. De ingrediënten die voor dit gerecht worden aangegeven zijn gebaseerd op vier personen. Vier dezelfde kommetjes ter beschikking hebben is dan ook handig. Wanneer bovenstaande is gedaan ga je de dressing maken. Dit is zeer eenvoudig. Alle ingrediënten zoals die staan aangegeven zijn immers reeds gebaseerd op een dressing voor vier personen. Met andere woorden, u kunt gewoon een grote kom nemen, daar de verschillende ingrediënten in doen en deze door elkaar mengen. Wanneer dit is gebeurd neemt u gewoon de dressing, doet u deze in een kannetje en giet u ze over de witte bonensalade met tonijn. In een mum van tijd beschikt u door het volgen van bovenstaand recept over een frisse, lekkere salade met tonijn die niet alleen het hele jaar door kan worden gegeten, maar die bovendien ook nog eens door jong en oud wordt gewaardeerd. Smakelijk!

Bron:

Nederlands Visbureau