Recept: Vispannetje met zalm en kabeljauw

Een vispannetje is een gerechtje die u niet alleen het hele jaar door kunt eten, daarnaast vindt iedereen, zowel jong als oud het ronduit heerlijk. Uiteraard kunt u er voor kiezen om een vispannetje gewoon bij uw favoriete viswinkel aan te kopen, maar zou u het niet veel liever zelf klaar kunnen maken? In dit receptje vertellen we u alvast graag hoe u zelf een lekker vispannetje kunt bereiden met zowel zalm als kabeljauw.

Ingrediënten

Vooraleer u aan de slag kunt met het bereiden van dit heerlijke vispannetje dient u er rekening mee te houden dat u de volgende ingrediënten nodig heeft:

  • 300 gram kabeljauwfilet
  • 250 gram zalmfilet
  • 100 gram garnalen
  • 4 wortelen
  • 2 preien
  • Een blokje visbouillon
  • 100 ml witte wijn (droog)
  • 200 ml room
  • 1 el marjolein (gehakt)
  • 1 el peterselie (gehakt)00 gram gruyère (gemalen)
  • Boter
  • Peper en zout

Bereiding

Heeft u alle bovenstaande ingrediënten in huis gehaald? Dan bent u helemaal klaar om dit lekkere vispannetje met zalm en kabeljauw klaar te maken. Allereerst laat u, uw oven voorverwarmen op een temperatuur van 180 graden. Maak zowel de groenten en kruiden schoon. Neem nu de wortelen en snij deze in plakjes. De prei wordt in ringen gesneden. Van zodra dit is gebeurd fruit u de wortelen en prei in een beetje boter. Het geheel dient te worden gekruid met behulp van peper en zout. Blus het gerechtje in deze fase met behulp van de droge, witte wijn en roer er daarna de room door evenals het bouillonblokje dat werd verkruimeld. Laat het geheel nu sudderen tot de wortelen beetgaar zijn. Wanneer bovenstaande is gebeurd neemt u vier ovenschaaltjes en botert u deze in. Neem nu de zalm en de kabeljauw evenals de garnalen en verdeel ze over de verschillende ovenschoteltjes. Bestrooi het geheel met peterselie en marjolein en werk af met kaas. Wanneer u al deze stappen heeft doorlopen bent u helemaal klaar om het gerechtje in de oven te zetten gedurende een periode van 20 à 25 minuten. Tot slot nog een leuke tip, dit vispannetje met zalm en kabeljauw is heerlijk in combinatie met puree.