Recept: Visclafoutis met zeewolf, zalm of kabeljauw

Visclafoutis met zeewolf, zalm of kabeljauw Wat zou u er van denken mochten we u vertellen dat er een visgerecht bestaat waar u niet alleen verschillende vissoorten in kan verwerken, maar die bovendien ook nog eens in slechts één uurtje klaar kan zijn? Een visclafoutis met zeewolf, zalm of kabeljauw is een heerlijk gerechtje dat bij veel mensen jammer genoeg nog niet zo bekend is. Daar willen wij met dit overheerlijke recept graag verandering in brengen.

Ingrediënten:

Vooraleer er kan worden gestart met de bereiding van de visclafoutis met zeewolf, zalm of kabeljauw is het uiteraard noodzakelijk om de nodige ingrediënten in huis te halen. Vooraleer u dit doet zult u evenwel voor uzelf moeten uitmaken welke vis u in dit gerechtje wenst te verwerken. Wordt het zeewolf, zalm of kabeljauw? Of durft u het misschien aan om een combinatie van meerdere vissoorten in uw gerecht te verwerken? Ook dat is namelijk perfect mogelijk! Buiten deze ingrediënten dient u ook de volgende in huis te halen:

  • 500 gram visfilet (naar keuze)
  • Een halve citroen, uitgeperst
  • Een halve eetlepel kerriepoeder
  • 4 eieren 75 gram
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 gram bloem
  • 3 eetlepels olijfolie (of eventueel vloeibare margarine)
  • 200 ml crème fraîche of kookroom
  • 250 ml melk
  • 2 eetlepels verse en fijngehakte dille
  • 1 dunne prei die in ringetjes is gesneden

Bereiding:

Om deze Franse vistaart te bereiden starten we met het omscheppen van de blokjes vis met het citroensap, wat zout en peper evenals kerriepoeder. Wanneer dit is gebeurd laten we ze gedurende een periode van 5 minuten staan. Neem nu een kom, klop er de eieren in samen met de Parmezaanse kaas, een snufje zout en bloem en mix het met behulp van een staafmixer door elkaar. Klop vervolgens de olijfolie, de crème fraîche en de melk er doorheen. Wanneer bovenstaande is gebeurd wordt ook de dille en de prei er doorheen geroerd. Neem daarna een taartvorm, vet ze goed in en giet er het beslag in. Neem nu de stukjes vis, leg ze in de vorm en bak de clafoutis gedurende een 45 tal minuten goudbruin in de oven. Bij voorkeur wordt deze visclafoutis met zeewolf, zalm of kabeljauw lauwwarm opgediend of koud in de puntjes.

Bron:

Nederlands Visbureau