Recept: Toscaanse viscocktail

Bent u op zoek naar een lekker gerechtje met vis voor tijdens het voorjaar en de zomer? Wilt u graag een lekker fris voorgerechtje serveren aan uw gasten die meteen de trend zet voor een uitstekende, culinaire avond? In dat geval is de Toscaanse viscocktail een absolute aanrader. Deze bijzondere viscocktail bestaat uit verschillende soorten vis die samen een uniek smakenpalet creëren welke zowel door jong als oud gewaardeerd zal worden. Klinkt dit voor u ook als muziek in de oren? Aarzel dan niet langer en ontdek met dit recept hoe ook u deze unieke viscocktail kunt bereiden!

Ingrediënten:

In eerste instantie zult u uiteraard een aantal ingrediënten in huis moeten halen. Het betreft hier de volgende zaken:

Bereiding:

Wanneer u alle bovenstaande ingrediënten in huis heeft gehaald is het tijd geworden om met de daadwerkelijke bereiding te beginnen. In eerste instantie neem je de paling en maak je er dunne reepjes van. Vervolgens wordt er een mengeling gemaakt van de garnalen samen met de gesneden reepjes paling en de stukjes tomaat. Neem nu de gedroogde tomaten en doe deze in stukjes. De olie van de tomaten moet bewaard worden voor de dressing. Neem vervolgens de gemengde sla en verdeel deze over tien coupes of saladeschaaltjes. Doe er vervolgens het vismengsel in.

Wanneer je bovenstaande hebt gedaan is het tijd geworden om een dressing te maken. Dit doen we door gebruik te maken van de mayonaise, de room, het tomatensap en de Italiaanse kruiden. Vergeet ook de vier eetlepels olie van de gedroogde tomaten niet. Doe de dressing daarna over de tien saladeschaaltjes. Plaats om af te werken op iedere cocktail een plakje gerookte zalm of garneer met behulp van een kersentomaatje.

Ziezo, in slechts enkele minuten tijd kunt u met bovenstaand recept een heerlijke, Toscaanse viscocktail klaarmaken die uw gasten ongetwijfeld zullen weten te waarderen!