Recept: tongfilets met mosselen en garnalen

Bereidingstijd:                20 – 30 minuten
Aantal personen:            4

Ingrediënten:
8 Tongfilets (ongeveer 75 gram)
75 Gram garnalen
100 Gram mosselen
2 Eetlepels slagroom
1 Bekertje zure room
2 Eetlepels tomatenpuree
1 Deciliter witte wijn
1 Ui
1 Eetlepel roomboter
2 Eetlepels citroensap
2 Eetlepels dille
Tabasco
Peper en zout

Wat heb je nog meer nodig?
Kommen
Steelpan
Ovenschaal
Zeef

Recept: tongfilets met mosselen en garnalen

Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden. Maak een sausje van de zure room, de slagroom, de tomatenpuree, de wijn, de peper en wat druppels tabasco. Snipper de ui en zet vervolgens de steelpan op het vuur. Fruit met wat olie de uisnippers tot ze glazig zijn. Was de garnalen en de mossels in de zeef en laat dit uitlekken. Doe ze vervolgens in een kom en schep de uien er door heen. Doe ook wat van de saus erdoor heen, ongeveer een derde. Doe de rest van de saus in een ovenschaal.

Giet het citroensap over de tongfilets en doe er wat zout op. Nu kunnen ze in de saus worden gelegd. Het mengsel van garnalen en mosselen kan erover heen gegoten worden. Als de oven op temperatuur is, kan de schotel erin. Laat het een kwartier in de oven warm worden. Als de schotel klaar is, doe er dan wat dille overheen.

Serveertips tongfilets met mosselen en garnalen

Dit is erg lekker met wat frietjes.