Recept: Tagliatelle met zalm en dragon

Bent u op zoek naar een eenvoudig te bereiden recept met vis welke u het hele jaar door kunt bereiden en dat zonder dat u er veel tijd in dient te stoppen? Bent u verder op zoek naar een smakelijk gerecht dat door iedereen in huis gesmaakt zal worden? In dat geval is tagliatelle met zalm en dragon ongetwijfeld iets voor u. In dit recept vertellen we u graag hoe dit heerlijk gerecht op basis van zalm te bereiden.

Ingrediënten:

Vooraleer u kunt beginnen met het bereiden van dit gerecht spreekt het voor zich dat u een aantal ingrediënten in huis zult moeten halen. Het gaat hierbij om de volgende zaken:

  • 300 gram zalmfilet
  • 160 gram gedroogde tagliatelle
  • 50 gram roomboter 100 gram
  • kleine champignons
  • 2 eetlepels kappertjes sap van een halve citroen
  • 2 dl room
  • 1 el fijngesneden dragon
  • peper

Bereiding:

Allereerst nemen we de pasta waarna we deze koken in kokend water. Doe hier flink wat zout bij. De kooktijd die nodig is hangt sterk af van het type pasta. We raden u aan om hiervoor een kijkje te nemen op de verpakking van de pasta in kwestie. Wanneer bovenstaande is gebeurd nemen we de koekenpan waarin we boter gaan verwarmen. Voeg hier de champignons aan toe en bak ze tot het moment dat ze bruin worden. Voeg vervolgens de zalm toe en bak de stukjes gedurende een minuut mee. Inmiddels is de tijd rijp geworden om kappertjes toe te voegen. Blus het geheel af door middel van citroensap. Laat het geheel zo'n 3 minuten pruttelen en voeg vervolgens de room toe. Deze dient u zo'n 2 minuten in te laten koken. Na het uitvoeren van bovenstaande drie stappen moet u de pasta laten uitlekken. Voeg deze daarna direct toe aan de saus. Vervolgens is het de beurt aan de dragon waarna het gerecht nog verder op smaak wordt gebracht door middel van peper en zout. Dit is een gerechtje die meteen na het bereiden dient te worden geserveerd.