Recept: Schol met gebakken minikrieltjes en salade

Bereidingstijd: 10 tot 20 minuten

Aantal personen: 2 personen

Ingrediënten:

  • 2 grote panklare schollen (300 gram)
  • 1 zak krieltjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 10 stengels bieslook
  • 1 eetlepel boter
  • 1 zak rucola
  • 1 bosje basilicum
  • Bloem
  • Peper en zout
  • Olijfolie (extra vierge)

Wat heb ik nog meer nodig?

  • Koekenpan
  • Pan
  • Kom
  • 2 borden

Bereiding

Check van te voren of u alle ingrediënten in huis heeft. Heeft u dit gecheckt? Dan kunt u beginnen. Pak de schol erbij en spoel deze af. Nadat u deze afgespoeld heeft, kunt u deze deppen. Bestrooi de schollen vervolgens met zout en peper en haal de schollen door de bloem. Hierna zult u de overtollige bloem eraf moeten schudden.

Pak een koekenpan erbij. Deze koekenpan heeft u nodig om de schollen in te bakken. Warm de koekenpan op en smelt vervolgens een klont boter in deze pan. Wacht totdat het boter goudbruin is en leg de schollen in de koekenpan. U zult de schollen goed in de gaten moeten houden, omdat deze binnen korte tijd goed zijn. Bak de schollen aan beide kanten aan (ongeveer 2 tot 3 minuten) totdat deze licht goudbruin zijn.

Het gerecht maakt u af door deze te serveren met gebakken krieltjes. Deze krieltjes kunt u eerst met paprikapoeder, zout en peper bestrooien. U kunt de salade maken met rucola, basilicum (fijngehakt) en besprenkel deze met olijfolie. Dit is de combinatie die vaak gebruikt wordt. Uiteraard kunt u er zelf voor kiezen wat u bij de schollen serveert. Zo kunt u ook kiezen voor gebakken aardappelen en bijvoorbeeld een komkommersalade, wat ook goed smaakt. U bent daarin vrijgelaten en u kunt het gerecht naar smaak maken. Serveer het gerecht nu en geniet van uw schol met gebakken krieltjes en salade!

Serveertip:

Een schol met gebakken minikrieltjes en salade is van zichzelf al erg lekker. Zeker voor de visliefhebbers een echte aanrader. Voor de mensen die het gerecht nog completer willen maken, kunnen er een wijntje bij drinken. Een wijntje (rood of wit) maakt dit gerecht compleet!

Bron:

Nederlands Visbureau