Recept: Salade met tonijnfilet, kroepoek en cocktailsaus

Tonijnfilet is misschien één van de duurdere vissoorten, maar de filets hebben een heerlijke smaak. Zoals alle vissoorten kun je ook tonijnfilet grillen of bakken. De vis zelf is een razendsnelle zwemmer en leeft in de meeste grote zeeën. Vandaag maken we een lichte maaltijd klaar: tonijnfilet met een lekker slaatje en smaakvolle cocktailsaus.

Tonijnfilet

Ingrediënten:

Bereiding:

Per twee personen is 200 gram tonijnfilet aan te raden. De tonijn kun je bakken of grillen  zoals je wenst, maar wij raden aan om hem even kort aan beide kanten te grillen (+/- 2 minuten). Vul een grote kom met de sla-mix, tomaten gesneden in blokjes, komkommer gesneden in blokjes, avocado gesneden in blokjes en een saus naar keuze. Cocktailsaus past hier zeer goed bij, maar je kunt ook kiezen voor een dressing naar jouw smaak. Een citroen kun je bij elke vissoort gebruiken, om er nog wat extra smaak te geven. Laat het geheel nog meer tot zijn recht komen met wat kroepoek en serveer het met een lekker wijntje.

Wil je er toch nog iets bij serveren dat de maag goed vult, dan kan je gaan voor aardappelen of pasta.