Recept: rode poon met garnalensalade

Ingrediënten:

Voor de rode poon:
4 Rode ponen
2 Uien
2 Wortels
Peterselie
Thijm
Olijfolie
Peper en zout

Voor de garnalensalade:
250 Gram garnalen (link)
2 Eetlepels gedroogde uitjes
Kleine krop ijsbergsla
2 Eetlepels mayonaise
1 Eetlepel citroensap
1 Teentje knoflook
1 Theelepel Aromat
(Zonnebloem)olie
Peper

Wat heb je nog meer nodig?
Aluminium folie
Ovenschaal

Recept: rode poon met garnalensalade

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. Terwijl de oven warm wordt, kunnen de rode ponen voorbereid worden. Snijd de uien, wortels en de kruiden en bestrijk wat aluminium folie met olijfolie. Pak genoeg aluminium folie, want de rode ponen moeten samen met de gesneden ingrediënten in gepakt worden. Pak een ovenschaal die groot genoeg is voor de vier rode ponen en leg ze erin. Zo voorkom je dat de oven vies wordt door het lekken. Zet de rode ponen ongeveer 20 minuten in de oven.

Ondertussen maken we de garnalensalade. Snijd de rode peper in stukjes en meng deze met de mayonaise, het citroensap en de Italiaanse kruiden. Voeg peper en zout naar smaak toe. Was en snijd de ijsbergsla en doe deze in een kom samen met de garnalen. Meng dit met het mayonaisemengsel. De garnalensalade is klaar!

Serveertips rode poon met garnalensalade

Serveer samen met wat aardappelschijfjes, erg lekker!