Recept: Pittige mosselen - Viswinkel.nl

Bereidingstijd:                 10 – 20 minuten
Aantal personen:            4

Ingrediënten:
4 Kilo mosselen
1 Ui
1 Rode peper
3 Teentjes knoflook
4 Tomaten
1 Citroen
1 Deciliter witte wijn
1 Bakje basilicumblaadjes
Olijfolie
Peper en zout

Wat heb je nog meer nodig?
Mosselpan of braadpan
Citroenpers

Recept voor Pittige Mosselen

Snipper de ui, hak de knoflook fijn, snijd de rode peper in kleine stukjes en snijd de tomaat in blokjes. Was de mosselen en pers de citroen. Verhit de olie in de (mossel)pan. Fruit de ui, knoflook en rode peper. Voeg nu de wijn, tomaatstukjes en de mosselen toe. Breng het op smaak met peper en zout. Schud het geheel door elkaar om alle ingrediënten er door te krijgen. Zijn de mosselen gaar? Strooi er dan basilicum overheen en voeg naar smaak nog wat peper en citroensap toe.

Serveertips Pittige Mosselen

Lekker met ciabattabrood en een salade!