Recept: Oosterse zalmfilet van de grill

Bereidingstijd: 20 tot 30 minuten

 

Aantal personen: 4 personen

Energie: 680kCal | 2850 kJ

Ingrediënten:

  • Zalmfilet: 4 stukken van 125 gram
  • Sap van 1 limoen
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • Zwarte peper of vier seizoenen peper
  • 4 el roerbakolie
  • 250 gram Chinese eiermie
  • 500 gram dunne ringetjes prei
  • 2 tot 3 eetlepels sojasaus

Wat heb ik nog meer nodig?

  • Wokpan
  • Grillpan
  • 4 Wijde kommen of 4 borden

Bereiding

Check van te voren of u alle ingrediënten in huis heeft. Heeft u dit gecheckt? Dan kunt u beginnen. U kunt beginnen met de stukken zalm. Wrijf deze stukken in met 1 tot 2 eetlepels limoensap, het gemberpoeder en de zwarte gemalen peper. Bestrijk deze stukken hierna met een halve eetlepel roerbakolie. U kunt de zalm nu 10 tot 15 minuten laten liggen, zodat de ingrediënten intrekken.

U kunt verder gaan met de Chinese eiermie. Kook deze eiermie beetgaar. Volg daarbij de aanwijzingen op het pak. De rest van de olie kan verwarmt worden in een wokpan. Roerbar hierna de prei 3 tot 4 minuten totdat deze beetgaar is.

U kunt doorgaan naar de grillpan. Zet deze op hoog vuur en wacht totdat de grillpan erg heet is. Leg de stukken zalmfilet in de pan. Rooster de zalmfilet ongeveer 4 tot 6 minuten totdat deze mooi bruin zijn. Van binnen zal de zalmfilet nog rosékleurig zijn. Keer de zalmfilet pas om als de ribbels van de filet loslaten. Nadat u de zalmfilet omgedraaid heeft, kunt u 1 tot 2 eetlepels sojasaus over de filetstukken doen.

U kunt doorgaan met de eiermie. Schep deze door de prei en warm de mie nog even door. U kunt de mie nu op smaak brengen met sojasaus en limoensap. Schep als laatst de eiermie met prei in wijde kommen of op de borden. Hierna kunt u de gebakken zalmfilets erop leggen. U kunt genieten van uw maaltijd.

Serveertip:

Wat het gerecht nog lekkerder kan maken en een goede aanvulling kan zijn, is een salade van komkommer en waterkers. Zo’n salade is over het algemeen niet moeilijk om te maken, maar kan voor de smaak toch veel waarde toevoegen.