Recept: oesters met zeekraal

Bereidingstijd:                 20 –30 minuten
Aantal personen:            4

Ingrediënten:
36 Oesters
500 Gram spinazie
200 Gram zeekraal
250 Gram pasta
2 Grote sjalotten
500 Gram creme fraiche
200 Mililiter Pinot Gris
3 Teentjes knoflook
2 Tomaten
1 Rode peper
Bieslook
Peper
Roomboter
Olijfolie

Wat heb je nog meer nodig?
Knoflookpers
Vergiet
Kom
Verschillende pannen

Recept: oesters met zeekraal

Voor we aan het gerecht beginnen moeten we eerst wat dingen voorbereiden. Open de oesters en bewaar het vocht in de schaal. Was vervolgens de spinazie en de zeekraal en laat deze drogen. Snijd ondertussen de rode peper in kleine stukjes. Pers de knoflook en snipper de sjalotten.

Nu gaan we echt beginnen! Gaar de spinazie in olijfolie. Als dit gaar is, zet het even weg. Bak nu de zeekraal aan en voeg deze bij de spinazie. Fruit vervolgens de sjalotten tot ze lichtbruin zijn, dan zijn ze goed! Voeg hier de knoflook aan toe en fruit het geheel nog wat. Pak de 200ml witte wijn en blus daarmee het mengsel af. Laat het vervolgens inkoken tot er nog een derde over is. Voeg nu het vocht van de oesters toe en laat het weer inkoken tot een derde. De oesters kunnen nu in het mengsel gepocherd worden. Voeg daarna de rode peper, spinazie en zeekraal toe. Breng het geheel weer op temperatuur en proef hoe het smaakt. Als het nodig is, kun je nog wat peper toevoegen.

Kook nu ook de pasta. Snijd voor de garnering de tomaten in blokjes en knip de bieslook in kleine stukjes. Giet de oesters en het zeekraal-spinaziemengsel door een vergiet met een kom eronder. Alles wat door de zeef gaat, gaan we gebruiken als saus. Voeg hier nog wat koude roomboter aan toe.

Serveertips oesters met zeekraal

Leg de pasta op het bord en leg de groenten met oesters erover heen. Giet hier naar smaak saus overheen. Doe de stukjes tomaat en bieslook erbij voor de garnering. Dat ziet er goed uit!

Bron:

Nederlands Visbureau