Recept: kabeljauw met zeekraal
Bereidingstijd: 10 – 20 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten:
400 Gram kabeljauwfilet
1 Citroen
4 Eetlepels olijfolie
100 Gram zeekraal
4 Tomaten
1 Theelepel suiker
Peper
Zout
Wat heb je nog meer nodig?
Grill
Maatbeker
Koksmes
Snijplank
Eetlepel
Vergiet
Steelpan
Citroenpers
Recept: kabeljauw met zeekraal
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Breng vervolgens 1 liter water aan de kook. Terwijl de grill voorverwarmt en het water op het fornuis staat kun je vast de citroen uitpersen. Snijd vervolgens de kabeljauw in vier gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper. Leg ze vervolgens op de voorverwarmde grill en grill ze in ongeveer 10 minuten goudbruin. Vergeet niet halverwege te keren! In de tussentijd kun je de zeekraal in een vergiet doen en het kokende water erover heen schenken. Laat het goed uitlekken. Was de tomaten en snijd ze in plakjes. Maak de dressing door 1 eetlepel citroensap samen met de rest van de olie en de suiker al roerend te verwarmen. Het is klaar als het glad is. Verdeel de tomatenplakjes over vier borden. Leg de zeekraal erop en schenk de dressing erover heen. Leg de gegrilde kabeljauw erop.
Serveertips kabeljauw met zeekraal
Kabeljauw is erg lekker met gebakken aardappelen!