Recept: Hollandse visschotel en verse zalm

Heb je binnenkort een feestje bij je thuis, dan wil je je gasten ook lekker eten voorschotelen. Laat de pizza en andere hapjes even voor wat ze zijn en kies voor een heerlijke Hollandse visschotel. Afhankelijk van het aantal gasten kun je een kleine, middel of grote schotel aankopen. De visschotel ligt vol met onder andere palingfilet, Hollandse garnalen, gerookte Schotse zalmfilet en makreelfilet. Voor ieder wat wils dus! Zo een visschotel kan perfect dienen als hapje of voorgerecht, maar laat je gasten niet met honger naar huis gaan. Als hoofdgerecht kan je voor verse zalm kiezen.

Bereiding:

De zalm heeft op zich al een sterke smaak, dus (veel) kruiden is niet nodig. Wat je wel extra kunt doen zijn verstegen Zalmkruiden gebruiken. Wil je een lichte maaltijd serveren dan kan je de zalm combineren met wat groenten en misschien wat Hollandse garnalen op de zijkant van het bord leggen. Eventueel maak je ook aardappelen klaar zodat iedereen zijn buik mooi rond kan eten en niemand met honger van tafel moet gaan.

Je kan de zalm op verschillende manieren klaarmaken. Gebakken, in een folie, op de bbq of magnetron of grillen. Keuze genoeg en elke manier brengt toch nog wat zijn eigen smaak mee. Eén ding is zeker, op welke manier je deze zalmforel ook klaarmaakt, hij zal heerlijk smaken. Maak het bord af door nog een citroen te voorzien. Zo kan ieder de zalm nog wat extra smaak geven indien ze dit wensen.

Ingrediënten: