Recept: Gebakken sliptong met Hollandse garnalen en witte wijnsaus

Bereidingstijd: 20 tot 30 minuten

Aantal personen: 4 personen

Energie: 350 kCal | 1470 kJ

Ingrediënten:

  • 4 ontvelde sliptongen
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 100 milliliter droge witte wijn
  • 150 milliliter slagroom (houdbaar)
  • 100 milliliter visfond
  • 4 eetlepels bloem
  • 50 gram roomboter
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • Eventueel citroensap (zie serveertip)

Wat heb ik nog meer nodig?

  • Steelpan
  • Keukenpapier
  • Koekenpan of vispan
  • Borden voor de bloem
  • 4 borden voor de gerechten

Bereiding

Check van te voren of u alle ingrediënten in huis heeft. Heeft u dit gecheckt? Dan kunt u beginnen. Begin met de sjalot. Breng deze met de sjalot in de pan en de fond aan de kook. Kook tot 100 milliliter in. Als u hiermee klaar bent, kunt u doorgaan met de slagroom. Voeg de houdbare slagroom toe in de steelpan en kook dit totdat het de gewenste dikte heeft. Dep nu de sliptongen, totdat deze droog zijn. Dit kunt u doen met keukenpapier. Bestrooit de sliptongen nu met zout en peper. Hoeveel u hiervan gebruikt, is aan u de keuze.

Nu kunt u een ruime koekenpan of vispan gebruiken. Doe de 50 gram roomboter in de pan en laat deze smelten. Pak een bord en leg hier de bloem op. Als u dit gedaan heeft, kunt u de sliptong erdoorheen halen. Als de boter in de pan gesmolten is, kunt u de sliptongen bakken. Pak de sliptongen nadat ze door de bloem zijn gehaald en leg deze in de pan. Bak de sliptongen ongeveer 2 tot 3 minuten en draai de sliptongen om. Wacht nu totdat de sliptongen goudbruin en gaar zijn.

Nu komt u bij het laatste deel van de bereiding. Voeg de peterselie en peper aan de saus toe. Hoe eel dit is, kunt u zelf naar eigen smaak bepalen. De sliptongen zijn nu klaar. Leg de sliptongen op 4 borden. U kunt beginnen met de Hollandse garnalen en witte wijnsaus. Bestrooi de sliptongen met de garnalen en giet wat wijnsaus erover. U bent klaar en kunt de sliptongen serveren.

Serveertip

U kunt de sliptong met Hollandse garnalen en witte wijnsaus serveren met aardappelpuree. Ook een mosterdsalade is erg passend. Zo kunt u er een mooi en lekker gerecht van maken!

Bron:

Nederlands Visbureau