Asperge-vis festijn: zalm, garnalen & mosselen

Bereidingstijd: 20 tot 30 minuten

Aantal personen: 6 personen

Ingrediënten:

  • 150 gram gesneden stukjes gerookte zalm
  • 150 gram gekookte garnalen (gepeld)
  • 150 gram gekookte mosselen
  • 1 kilogram groene asperges
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 milliliter crème fraîche
  • 2 eetlepels groene pesto
  • Nootmuskaat
  • Witte tagliatelle
  • Zout

Wat heb ik nog meer nodig?

  • Kookpan
  • Pan
  • 2 schalen
  • 6 Borden

Bereiding

Check van te voren of u alle ingrediënten in huis heeft. Heeft u dit gecheckt? Dan kunt u beginnen.

Begin met de asperges. De groene asperges moeten gewassen worden. Als er harde uiteinden zijn, kunt u deze eraf snijden en in drieën snijden. Als u klaar bent met het wassen en snijden van de asperges, kunt u verder met de tagliatelle gaan. U kunt de tagliatelle tien minuten koken in water. Doe wat zout in dit water. Nu kunt u doorgaan met de asperge-vis festijn. U kunt de pan opzetten en de olijfolie verwarmen. Als dit klaar is, doet u de asperges en knoflook erbij en laat dit tien minuten roerbakken.

De pan laat u staan en de crème fraîche, pesto en nootmuskaat kunt u erbij doen. Laat de pan hierna weer opwarmen. Als u dit uitgevoerd heeft, kunt u verder met de mosselen, garnalen en zalm. Deze kunt u bij de andere ingrediënten in de pan doen. Laat het hierna weer een aantal minuten opwarmen. Nu moet u een klein beetje zout toevoegen en de asperge-vis festijn is klaar om op te serveren.

Als de tagliatelle klaar is, kunt u deze opdienen. Doe dit in een aparte schaal van de asperge-vis festijn. Als u de tagliatelle in een aparte schaal heeft gedaan, kunt u hetzelfde doen met de asperge-vis festijn. Pak de pan erbij en doe alles in de schaal. U heeft nu twee aparte schalen die opgediend kunnen worden.

Serveertip:

Dit gerecht is nog lekkerder als deze geserveerd wordt met een salade van rauwe witlof, appel, krenten en fijngehakte hazelnoten. Deze kunnen op smaak gebracht worden met een dressing van sesamolie, een beetje honing, peper en citroensap.

Bron:

Nederlands Visbureau