Recept: Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen

Een heerlijke soep kan het hele jaar door niet alleen een lekker, maar tevens ook een gezond voorgerechtje zijn. In dit recept leggen we u graag uit hoe een aardappelsoep te bereiden met zalm en Hollandse garnalen. De bereidingstijd voor dit gerecht bedraagt zo'n kleine 20 minuten en de ingrediënten zijn gebaseerd op een soep voor 4 personen.

Ingrediënten:

Wilt u deze overheerlijke aardappelsoep bereiden met zalm en Hollandse garnalen? In dat geval dient u alvast de volgende ingrediënten in huis te halen:

  • 400 gram verse zalm (op kamertemperatuur)
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 500 gram kruimige aardappelen (geschild en in blokjes gesneden)
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 liter visbouillon
  • 1 prei (in dunne ringetjes gesneden)
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 15 gram basilicum (vers) of peterselie (fijngehakt)

Bereiding:

Allereerst neemt u de olijfolie en verhit u deze in een soeppan. Daarna fruit u de ui evenals de knoflook zacht glazig. Neem vervolgens de aardappel en schep ze er net als de tijm doorheen. Bak alles gedurende 2 à 3 minuten. Wanneer dit is gebeurd is de tijd rijp om de visbouillon toe te voegen en de aardappelen te koken gedurende een kleine 10 minuten. Kook ze zachtjes gaar. Neem na bovenstaande de zalmfilet en snijdt ze in dunne plakjes. Neem daarna vier grote soepkommen en leg ze er samen met de garnalen in. Strooi vervolgens zowel de prei als de feta er overheen. Inmiddels zijn we ongeveer halverwege de bereiding van dit gerechtje. Pureer nu de aardappel in de bouillon met behulp van een staafmixer. Het pureren doet u tot op het ogenblik dat u een lichtgebonden soep verkrijgt. Laat de soep daarna nog gedurende een paar minuten zachtjes doorkoken en voeg zowel peper als zout naar smaak toe. Inmiddels is het tijd geworden om de hete soep in de kommen te doen. Strooi er de nodige basilicum (naar smaak) overheen en dien het gerecht bij voorkeur meteen op.

Bereiding met andere vis

Zoals u heeft gemerkt is het bereiden van deze aardappelsoep met vis en garnalen een koud kunstje. Ook voor mensen die geen liefhebber zijn van zalm biedt dit gerechtje enkele uitstekende perspectieven. U kunt ze namelijk ook perfect bereiden met een stevige witvis zoals bijvoorbeeld kabeljauw, zeewolf of pangasius. Let wel, wanneer u kiest voor een witvis is het aangeraden om deze even in de soep te laten meekoken. Een combinatie van verschillende vissoorten of schaaldieren is overigens ook perfect mogelijk. Zo wordt deze aardappelsoep vaak bereid met garnalen en mosselen.

Bron:

Nederlands Visbureau