Productomschrijving
Pangafilet is een heerlijke stukje vis. Panga heeft ongeveer dezelfde structuur en smaak als kabeljauw. Pangafilet is daarom een goedkoper alternatief voor kabeljauw. Pangafilet, ookwel Pangasiusfilet is een filet van de Pangasius hypophthalmus en komt oorspronkelijk enkel voor in de grote rivieren Menam en Mekong in Azië. Gemiddeld wordt de pangasius hypoththalmus ongeveer 130 centimeter lang en heeft deze donkergrijze tot zware vinnen.
Pangafilet kenmerkt zich door zijn zachte en frisse smaak. Over het algemeen wordt pangafilet gebakken in een pan om vervolgens geserveerd te worden in combinatie met groenten. Daarnaast kost het slechts enkele minuten om deze vissoort te bereiden, wat de pangafilet uitermate geschikt maakt om bij elk diner te eten. Andere bereidwijzen van de pangafilet zijn bijvoorbeeld grillen of wokken, waarbij het heerlijk is om de pangafilet te serveren met een schijfje citroen. Kortom, de pangasius is een makkelijk te bereiden en tevens betaalbare vissoort.