Productomschrijving
Mosselen zijn gezond. Deze ''zeevrucht'' bevat een tal van eiwitten en is rijk aan mineralen, kalk, fosfor, ijzer, seleen en vitaminen. Mosselen zijn gemakkelijk te bereiden en vormen de basis van een gezellige aangelegenheid. Mosselen komen vooral voor aan de Nederlandse en Belgische kust. Mosselen van Adri & Zoon zijn afkomstig uit de Oosterschelde. Het eetbare deel van de mossel bevindt zich in de schelp nadat deze open is gegaan. Net als oesters worden mosselen verkocht in verschillende categorieën. Deze categorieën zijn opgesteld om de grootte van de mosselen te bepalen. Hoe meer mosselen nodig zijn om één kilo mosselen te verkopen, hoe kleiner de kern van de mosselen en daardoor is de kwaliteit ook lager.
De Zeeuwse mossel heeft een kenmerkende smaak, die geen enkele andere mossel heeft. Dit komt door het verblijf in de Oosterschelde, maar ook door de specifieke wijze van verwerken. Elk seizoen heeft de mossel een andere smaak, die je kunt combineren met Provençaalse saus, kerrie, wijn, room, maar ook chorizo en gorgonzola.