Productomschrijving
Heerlijke grote Hollandse garnalen met staart. Je kunt deze garnalen als hapje, tussendoortje of bij een maaltijd serveren. De Hollandse garnaal is een van de bekendste vissoorten van Nederlandse zeebodem. De Hollandse garnaal wordt namelijk gevangen op de Noordzee. Zodra Hollandse garnalen gevangen zijn worden ze direct gewassen, gekookt en gekoeld. Op de afslag worden ze vervolgens gekeurd, gezeefd en gewogen waarna ze direct geveild worden. Daardoor komt de Hollandse garnaal altijd vers bij de consument. Een ongepelde Hollandse garnaal is gemiddeld 8 centimeter lang.
De Hollandse garnaal heeft in tegenstelling tot de roze buitenlandse garnalen een hele uitgesproken smaak. Dit zorgt ervoor dat de prijs van Hollandse garnalen ook hoger ligt dan die van buitenlandse garnalen. Er zijn verschillende manieren om garnalen te bereiden: zo worden garnalen zowel los gegeten in combinatie met cocktailsaus. In België heeft men de alom bekende garnalenkroket, die ook thuis vrij eenvoudig te bereiden is.